Sören (Gårdslönnen's Lennart)

Maine Coon kastrerad

Född: 2020-10-15

Färg: klassisk röd-tabby bicolour MCO d 0322


Sören är en riktig "Gentle Giant"! Han gör verkligen skäl för Maine Coonens smeknamn. Han är inte bara en vacken rödtabby bicolour, han är snällare än snällast och spinner så fort man rör honom. Sören vill gärna ligga i famnen och mysa. Vankas det mat, ja då kommer han spinnandes till servering. Lejonklippan på trädet i kattgården är hans givna plats för att spana på fåglar. 
Solveig (Gårdslönnen's Britta)

Maine Coon hona

Född: 2020-10-15

Färg: blåsköldpaddstabby-vit  MCO g 09 22

Stamtavla Pawpeds

Hälsa

HD: normala höftleder (n/n)

HCM: scanning normal (n/n) (2022-11)

HCM: dna normal (n/n)

PK-def: normal (n/n)

SMA: normal (n/n)


Solveig är vår första avelshona. Hon använder gärna sitt brrp-liknande Maine Coon-mjauande och låter som en kuttrande duva. Tillgiven som ingen katt jag tidigare haft, följer hon mig vart jag går i huset. Lägger man sig på soffan eller i sängen hoppar hon upp och ligger gärna på en så länge hon får. Kommer man hem och ropar hennes namn, kommer hon springandes med sitt duvlika mjauande. Vattenfontänen är hennes käraste ägodel, som brorsan Sören inte kommer i närheten av när hon är där. 


Stella

Ragdoll kastrat kastrerad

Född: 2012-02-20

Färg: blåmitted RAG a 04


Stella är en äldre Ragdolldam som omplacerades och därför kom till oss när hon var sex år. Sedan dess har hon varit en självklar familjemedlem. Hon är en enmanskatt och tyr sig mest till mellandottern. Stella älskar att bli klappad och att vara ute! Hon har sin egenvalda plats i dotterns röda läderfåtölj, där hon har mycket "chilltid". 

Några bilder från kattgården